Индийската полиция арестува девет души днес, включително продавачи на билети

...
Индийската полиция арестува девет души днес, включително продавачи на билети
Коментари Харесай

Задържаха 9 души в Индия заради рухналия мост

Индийската полиция арестува девет души през днешния ден, в това число продавачи на билети и подизпълнители, в границите на следствието на сриването на пешеходен мост, вследствие на което починаха минимум 134 души, в това число доста деца, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

На фрагменти от охранителни камери, снимани малко преди сриването, се вижда по какъв начин група млади мъже снимат други, които се пробват да разлюлеят висящия мост, след което кабелите поддават и мостът рухва в реката. " Имаше към 15-20 момчета на възраст към 20-25 години, които люлееха моста ", сподели един очевидец пред телевизия " Ей Ен Ай ". Съоръжението над река Мачу в Морби, строено през колониалната ера, се срути, до момента в който беше цялостно с хора, пристигнали за отбелязването на локални хиндуистки празници. 

Висш полицейски чиновник сподели, че са били задържани девет души, в това число чиновници на управителни позиции, продавачи на билети и трима охранители, защото те не са овладели тълпата преди рухването на моста. Сред задържаните са и двама души, на които е бил предоставен контракт за ремонт на оборудването, издигнато през 1877 година Полицията сподели, че евентуално ще има още арести.

Местни чиновници обявиха пред Ройтерс, че компанията оператор на моста " Орева " не е уведомила управляващите, че има намерение да отвори оборудването предходната седмица след ремонт и прибавиха, че не е било издадено уверение, че мостът е кадърен за публично прилагане. Говорител на компанията към този момент не е коментирал тази информация. Около 400 души са купили билети за прекосяване по моста. По информация от лист на починалите, забелязан от Ройтерс, 35 от жертвите са на възраст под 14 години. Тази заран избавените бяха към 170 души. 

Висш държавен чиновник сподели, че мътните води на реката затрудняват работата на спасителите и е допустимо да има затиснати хора под отломките на моста. Преди употребата на оборудването да бъде поета от " Орева ", за неговата поддръжка отговаряла локалната община и тя ограничавала допустимия брой на хора на моста едновременно до 20 души, сподели локален народен представител от партията на премиера Нарендра Моди. Той упрекна компанията, че е продавала билети без ограничавания и съобщи, че мостът се е срутил поради претоварване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР