Индия ще предостави кредитна линия за 1 милиард долара на

...
Индия ще предостави кредитна линия за 1 милиард долара на
Коментари Харесай

Индия отпуска кредитна линия на Русия за 1 милиард долара

Индия ще даде кредитна линия за 1 милиард $ на Русия за развиването на Далечния Изток, съобщи индийският министър председател Нарендра Моди по време на пленарна сесия на Източния стопански конгрес. Кредитната линия съставлява заем за оборотни средства, при който се договарят размерът, лимитът и крайният период, в границите на които заемът се усвоява и погасява, като погасената част от кредитната линия се смята за предоставена за наново асимилиране.

"За да помогне на Далечния Изток да се развива, Индия ще даде кредитна линия за 1 милиард $. Това е изцяло невиждана мярка за даването на такава специфична кредитна линия на друга страна ", сподели Моди. Индийският министър председател съобщи, че е безусловно уверен, че тази стъпка ще даде нова динамичност на развиването на икономическата дипломация и развиването на районите сред двете страни.

В Русия има държавна стратегия за развиване на Далечния Изток през 2014–2025 година с финансиране от федералния бюджет в размер на 427 милиарда рубли. Властите чакат да основат 99 500 работни места в Далекоизточния федерален окръг и да оказват помощ за увеличението на популацията в района до 8.7 милиона души. Президентът Владимир Путин съобщи на съвещание на Държавния съвет за развиването на Далечния Изток на 3 септември, че до момента управляващите не съумяват да извърнат наклонността към понижаване на популацията в района, оповестиха съветските медии. На Източния стопански конгрес Путин даде обещание, че тази година в Далечния Изток ще стартират да издават ипотека под 2% годишно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР