Индия ще изтегли войските си от Малдивите до май, каза

...
Индия ще изтегли войските си от Малдивите до май, каза
Коментари Харесай

Индия ще замени войските на Малдивите с цивилни до май

Индия ще изтегли войските си от Малдивите до май , сподели министерството на външните работи на Малдивите в събота, до момента в който двете страни търсят съглашение за евакуиране, което обтегна връзките, предава " Ройтерс ".

Приблизително 80-те бойци, ситуирани в архипелага в Индийския океан, ще бъдат сменени от цивилни , споделиха публични лица от двете страни.

Докато международните сили се борят за въздействие в Индо-тихоокеанския район, Индия и Китай ухажват Малдивите , които обичайно са били покрай прилежаща Индия.

Връзките на Ню Делхи с Мале са напрегнат , откогато М на Малдивите предходната година, обещавайки да приключи политиката на страната " Индия преди всичко ".

Той прикани за евакуиране до 15 март на войските, ситуирани да дават поддръжка за военно съоръжение, предоставено на Малдивите от Ню Делхи, и да подкрепят филантропичните действия в района.

Първият набор от индийски войски ще напусне до 10 март, а останалите до 10 май, оповестиха Малдивите, базирайки се на съглашение, реализирано на среща на високо равнище в индийската столица по редица въпроси, свързани с двустранното съдействие.

Министерството на външните работи на Индия сподели, че двете страни " се договориха за набор от взаимно използвани решения , с цел да разрешат продължение на работата на индийските авиационни платформи ", които дават филантропични услуги на Малдивите.

Министерството не коментира относно изтеглянето на войските и в изказването си не се загатва времева рамка.

Индия споделя, че бойците, които включват дузина медицински личен състав, обезпечават филантропична помощ и здравна евакуация на жителите на отдалечените острови на страната.

Следващата двустранна среща ще бъде в Мале през последната седмица на февруари, сподели външното министерство на Малдивите.
 Индия към момента не е изтеглила военния си личен състав от Малдивите
Индия към момента не е изтеглила военния си личен състав от Малдивите

Въпреки скорошният апел на новият малдивски президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР