Индия регистрира днес най-голямото увеличение на заразените с коронавирус за

...
Индия регистрира днес най-голямото увеличение на заразените с коронавирус за
Коментари Харесай

Индия съобщи за най-голямото увеличение на заразените с коронавирус от четири месеца

Индия записва през днешния ден най-голямото нарастване на инфектираните с ковид за последните 4 месеца, съобщи Асошиейтед прес. Здравното министерство в Делхи заяви през днешния ден за 43 846 нови случая за последните 24 часа - най-големият дневен растеж от средата на ноември, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повече от половината от новите инфекции са регистрирани в централния щата Махаращра, където е финансовата столица Мумбай. Щатът наложи локдаун в някои региони до края на месеца, а управляващите в Мумбай обявиха, че ще вършат насилствени проби за ковид на инцидентен принцип на оживени места.

По данни на министерството още седем щата рапортуват за скок на нови инфекции по отношение на предходната седмица, което накара някои от тях да върнат ограничаващите ограничения, като непълен локдаун и затваряне на учебни заведения и заведения за хранене.

Правителството бе оповестило проекти до август да ваксинира 300 000 милиона души, само че до момента са имунизирани едвам 44 милиона, 7,4 милиона от тях - единствено отчасти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР