Индия променя официално името си на Бхарат. По същия начин,

...
Индия променя официално името си на Бхарат. По същия начин,
Коментари Харесай

Индия променя името си на Бхарат

Индия трансформира публично името си на Бхарат. По същия метод, по който Холандия към този момент е Нидерландия, в този момент и Индия стана Бхарат (Барат) след специфична парламентарна сесия. Смяната на името става в първия работен ден откакто министър-председателят Моди навърши 73 година

Правителството на премиера Нарендра Моди към този момент употребява името по време на семейството си на срещата на върха на Г-20, с цел да стартира да привиква света с (не толкова) новото име на страната.

То в действителност не е ново, най-малко съгласно локалните. Бхарат е думата на хинди, за разлика от Индия, име, наложено от англичаните, когато превзеха тези земи.

Мярка, оповестена през август, дружно с друга поредност от закони, препоръчани от индийското държавно управление за подмяна на правосъдната система от английския колониален интервал и по-специално Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона от 1872 година

Нещо повече, конституцията на страната, която е най-дългата измежду всички самостоятелни народи в света, към този момент призна Бхарат като публично име на страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР