Индия одобри нова ваксина срещу COVID-19, която използва кръгови ДНК

...
Индия одобри нова ваксина срещу COVID-19, която използва кръгови ДНК
Коментари Харесай

Индия одобри първата ДНК ваксина, която се прилага през кожата

Индия утвърди нова ваксина против COVID-19, която употребява кръгови ДНК влакна за стимулиране на имунната система против вируса SARS-CoV-2. Изследователите приветстваха новината за първата ДНК ваксина, която е утвърдена в света, и споделят, че доста други ДНК ваксини занапред може да навлязат на пазара.

ZyCoV-D, която се ползва през кожата и без инжектиране, в границите на клиничните изпитвания е демонстрирала 67% отбрана против развиването на тежки признаци от COVID-19 и евентуално ще стартира да се ползва в Индия от идващия месец. Въпреки че ефикасността не е изключително висока спрямо тази на доста други ваксини против COVID-19, фактът, че това е ДНК ваксина, е забележителен, споделят откривателите.

Това решение на индийското държавно управление и положителните резултати са доказателство за правилото, че ДНК имунизациите работят и могат да оказват помощ за преодоляване на пандемията, споделя Питър Ричмънд, детски имунолог от Университета в Западна Австралия в Пърт. „ Това е в действителност значима стъпка напред в битката за победа над COVID-19 в международен мащаб, тъй като показва, че имаме различен клас ваксини, които можем да използваме. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР