Индия е регистрирала нов рекорден прираст за денонощие на заразените

...
Индия е регистрирала нов рекорден прираст за денонощие на заразените
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Индия - близо 70 000

Индия е записала нов рекорден приръст за денонощие на инфектираните с ковид, като прави над 900 хиляди теста на ден, съобщи Асошиейтед прес.
С новите 69 652 открити инфектирани за последните 24 часа броят им в страната към този момент възлиза на повече от 2,8 милиона, от които два милиона са се възстановили. За изтеклото денонощие в Индия са умряли 977 индивида от COVID-19, с което общият им брой доближи 53 866, заяви здравното министерство, предава Българска телеграфна агенция.
В страната са направени над три милиона теста за съществуване на ковид, само че специалисти упорстват за коренно увеличение на броя на тестванията измежду популацията от 1.4 милиарда души.
По безспорен брой на случаите Индия заема трето място в света след Съединени американски щати и Бразилия и четвърто след Съединени американски щати, Бразилия и Мексико по безспорен брой на умрелите. Националната карантина в Индия, въведена към края на март, бе последователно облекчавана от месец май насам, само че остава в действие в регионите с висок риск, напомня АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР