Индия е най-големият производител на мляко в света и е

...
Индия е най-големият производител на мляко в света и е
Коментари Харесай

Защо най-големият производител на мляко в света, може да увеличи вноса на млечни продукти?

Индия е най-големият производител на мляко в света и е мъчно да си представим по какъв начин би могло да има дефицит на млечни артикули в страната, само че не щеш ли, в този момент тя може да усили вноса на фона на спад в локалното произвеждане. Причините са доста и то все съществени.

Страната даже обмисля краткотрайно унищожаване на вносните мита за тези артикули, оповестява Reuters, цитирайки свои източници от държавното управление.

През последните месеци Делхи и прилежащите му региони са очевидци на дефицит на масло. Щати като Керала, Тамил Наду и Карнатака са изправени пред дефицит на мляко.
 Държавите, които създават най-вече мляко в света
Държавите, които създават най-вече мляко в света

Европейският съюз е измежду водачите

Според специалисти от сектора обстановката ще се утежни. През януари вносът на мляко и сметана в Индия е скочил с цели 1024% по отношение на предходната година.

" Когато става въпрос за млечни артикули, изключително масло, запасите са по-ниски от миналата година. Вносът ще бъде едно от решенията в тази обстановка, съобщи Раджеш Кумар Сингх, секретар в държавното управление.

По думите му, ще се мисли за импорт на млечни артикули едвам откакто се види какво са наличностите от тези артикули в цялата страна.

Каква е повода за дефицита на млечни артикули в Индия?

Недостигът на млечни артикули в Индия идва на фона на десетилетие повишаване на млякото.Цените са се повишили приблизително с към 6,5% през последната година в Индия. Най-голямата марка млечни артикули в страната, Amul, увеличи цените с към 15 на 100.

Фактори, които са предизвикали този скок

Първо, огромен брой добитък се е заразил с болест, които е типична за добитъка и се характеризира с бучки по кожата. Откакто беше обявено за първи път в Одиша през септември 2019 година, заболяването е заличила 155 366 говеда в цялата страна.

Евентуален дефицит на фураж също може да е причина за скока на цените на млечните. По-топлото време навреди реколтата от пшеница, оставяйки незадоволително храна за добитъка.

Не на последно място възобновяване от въздействието на covid-19 е по-бавно. Търсенето на мляко понижа по време на блокирането на пандемията през 2020 година Цените на млякото, сиренето, маслото и обезмасленото мляко на прахуляк се сринаха. Това принуди млекопроизводителите да лимитират добитъка или даже да изоставен търговията изцяло.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР