Индивидуални цени на застраховките Гражданска отговорност от догодина. Това обещаха

...
Индивидуални цени на застраховките Гражданска отговорност от догодина. Това обещаха
Коментари Харесай

Застраховките "Гражданска отговорност" с индивидуални цени от 2018 г.

Индивидуални цени на застраховките " Гражданска отговорност " от следващата година. Това дадоха обещание от комисията за финансов контрол. Цената ще се дефинира от нарушаванията на водача на пътя.

За повече нарушавания на пътя – полицата ще бъде по-скъпа. За изрядните водачи – застраховката ще бъде по-евтина.

Данните сочат, че това оказва въздействие върху дисциплината на пътя. Все още не са ясни финансовите параметри на полиците. Международен специалист проучва данните.

„ Ако има едно нарушаване, едно оскъпяване, всяка година се актуализира, за тези които нямат понижава, а тези които доста – в пъти”, съобщи Ралица Агайн.

Застрахователите ще имат достъп до осведомителните масиви на КАТ и въз основата на данните ще се дефинира и размерът на полицата.

КАТ към този момент са дали данни с най-опасните съгласно тях нарушавания на пътя – превишение на скоростта, неспазване на знаци, светофари, погрешно изпреварване.

Според Асоциацията на потърпевшите при произшествия, отлаганата към този момент години наред система няма бъде въведена скоро. Освен това, акцентът по този метод се слага върху автомобила, а не върху водача.

„ Хора карат непознати коли, по какъв начин ще оценим риска на лидера, в доста страни водещото е контролните точки. Това е броят актове, фишове, даже присъединяване в ПТП не е справедлив аршин, тъй като може да стоиш на светофара и да те ударят откъм гърба и ти нямаш виновност. Това би трябвало да е водещото, а не кубатурата”, разяснява Владимир Тодоров.

Досега поради липса на „ Гражданска отговорност” са дерегистрирани към 800 хиляди автомобила. В придвижване са близо 3 милиона коли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР