Индиън Уелс. Новак Джокович няма да може да участва в

...
Индиън Уелс. Новак Джокович няма да може да участва в
Коментари Харесай

Джокович няма да играе в Индиън Уелс, Григор Димитров заема неговата позиция

Индиън Уелс. Новак Джокович няма да може да взе участие в идните шампионати от сериите “Мастърс ” в Индиън Уелс и Маями. Сърбинът беше включен в жребия за конкуренцията в Индиън Уелс, само че без да се знае дали ще бъде позволен до територията на Съединени американски щати, тъй като не е имунизиран против COVID-19. В последна сметка здравните управляващи в страната не му издадоха нужното позволение.

Мястото на носителя на 20 трофеи от Големия шлем в схемата ще бъде заето от Григор Димитров. Така българинът се класира непосредствено за втория кръг и няма да стартира против Томи Пол (САЩ), а ще се изправи против спечелилия от мача на Давид Гофен (Белгия) и Джордан Томпсън (Австралия).

По устав мястото на Джокович в схемата би трябвало да бъде заето от първия тенисист в листата на чакащите отвън листата с поставените играчи, а това е точно Димитров. Така българският " топ-тенисист " стана втори подложен и ще успее да избегне тежкия чоп, съгласно който можеше да се изправи против Александър Зверев още във втория кръг.

Самият Джокович одобри умерено новината и призна, че е очаквал сходно развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР