Индексът Prime Global Cities на анализаторската компания Knight Frank проследи

...
Индексът Prime Global Cities на анализаторската компания Knight Frank проследи
Коментари Харесай

Градовете с най-силно поскъпване на жилища

Индексът Prime Global Cities на анализаторската компания Knight Frank наблюдава придвижването на цените на жилищата в първокласния сегмент в 46 града в целия свят. Анализаторите признават, че въпросните резултати не отразяват изцяло отражението на пандемията от ковид върху сегмента, като се има поради фактът, че към края на март рецесията във Англия и Съединени американски щати едвам е набирала скорост. По-осезаемо този факт ще си проличи през второто тримесечие на настоящата година.

В 76% от изследваните градове в интервала януари-март цените или не бележат смяна или регистрират лек растеж на годишна база. Най-силен район се оказва Европа. В Стокхолм нарастването на годишна база е 8.6%, а първо тримесечие на тази година по отношение на последното на 2019-а е 3.3%. За Цюрих данните са надлежно 6.2% и 2.4%. В Мадрид се следи растеж от 4.6% на годишна база и спад от 0.4% на тримесечна.

Азия, откъдето потегли пандемията, към този момент регистрира спад в цените на първокласните жилища освен на тримесечна, само че и на годишна база. На опашката са Банкок с поевтиняване за година от 4.3% и 5.0% през първото тримесечие на настоящата година по отношение на последното на предходната. В Пекин и Куала Лумпур също се регистрира спад, който и на годишна и на тримесечна база е сред 1.5% и 2.0%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР