Индексът на сините чипове Дау Джоунс (DJIA) нараства с над

...
Индексът на сините чипове Дау Джоунс (DJIA) нараства с над
Коментари Харесай

Ръст на "Дау Джоунс" до нов рекорден връх след инфлация в САЩ в рамките на очакваното



Индексът на сините чипове " Дау Джоунс " (DJIA) нараства с над 1% до нов исторически връх през първата половина на търговията на Уолстрийт в сряда, защото, а главната инфлация (изключвайки цените на храни и енергия) даже означи едва оттегляне от януарското равнище.

Това като че ли отслаби част от инвеститорските опасения за внезапно повишаване на американската инфлация и за вероятно повдигане на американските лихви от Фед в края на годината, което се отрази в известно понижаване на доходността на държавните облигации на Съединени американски щати.

Подкрепа за днешното възходящо придвижване на Уолстрийт за втора поредна сесия на търговия продължава да оказват упованията, че Камарата на представителите на Съединени американски щати ще утвърди тази вечер стимулиращия финансов пакет на президента Джо Байдън на стойност 1,9 трлн. $. Това ще даде опция на президента на демократите, които управляват Долната камара на Конгреса, да подпише законопроекта за следващата голяма по мярка противоепидемична финансова помощ по-късно тази седмица.

Около два часа след началото на днешната търговия показателят DJIA на 30-те водещи компании в Съединени американски щати се покачва с 1,2% към нов исторически връх от 32 227 пункта.

Широкият показател S&P 500 се покачва с 0,74%, до момента в който софтуерният показател Nasdaq Composite нараства с 0,6%, откакто ден по-рано регистрира мощен скок с 3,7% - най-солидно покачване от 4-ти ноември 2020 година Този мощен напредък на Nasdaq е реалност, откакто при започване на седмица той отстъпи с над 10% от неговия скорошен рекорден връх, което на доктрина се възприема като нахлуване в техническа низходяща ценова промяна.

Графика на показателя DJIA



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР