Имунизацията предотвратява тежкото протичане на инфекцията и леталния изход от

...
Имунизацията предотвратява тежкото протичане на инфекцията и леталния изход от
Коментари Харесай

СЗО: Ваксините предотвратяват смърт от вариант Делта на новия коронавирус |

Имунизацията предотвратява тежкото протичане на инфекцията и леталния излаз от разновидността Делта на новия ковид, съобщи основният теоретичен консултант в Световната здравна организация (СЗО) Сумия Сваминатан, представена от ТАСС.

На брифинга експертката от СЗО Мария ван Керкхов обърна внимание, че в страните с високи равнища на имунизирани разновидността Делта циркулира в общности с малко ваксинирани против Ковид-19 хора, в които не се съблюдават ограниченията за попречване на разпространяването на болестта.

На този стадий СЗО не вижда нужда от спомагателни, бустерни дози от имунизациите. " Данните, с които разполагаме, не приказват за това, че са нужни бустерни дози. Прилагането им не трябва да се счита за приоритет ", сподели Сваминатан.

Подобна позиция изложи и шефът на програмата за изключителни обстановки в СЗО Майкъл Райън. " Това припомня на обстановка, в която човек със избавителен пояс се пробва да си надене още един в миг, когато другият човек няма никакъв избавителен пояс ", сподели той.

Силно заразният вид Делта на новия ковид се популяризира по-бързо от " груповата реакция " против него на здравните управляващи в страните по света, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Той акцентира, че има решение на казуса с Делта и с други рискови разновидности на вируса - за това е нужно бързо да се усилят мащабите за тестване за ковид, обезпечаване на О2, лечебни материали, ваксини самостоятелни защитни средства за лечебните заведения и медицинския личен състав, както и разширение на проучванията за разработка на нови принадлежности в битката с пандемията.

Според генералния шеф на СЗО в този момент " 75 на 100 от всички ваксини са употребявани в 10 страни по света, а страните с ниски приходи са ваксинирали едвам 2 на 100 от популацията си ".

Гебрейесус сподели, че в историята на човечеството е настъпил " миг на последна накърнимост ", като паралелно с пандемията то се сблъсква и с други изключителни обстановки - бедствия, спорове и промени в климата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР