Имунитетът на японското население срещу COVID-19 е достигнал около 90%

...
Имунитетът на японското население срещу COVID-19 е достигнал около 90%
Коментари Харесай

Япония постигна 90% групов имунитет срещу COVID в най-гъсто населените префектури

Имунитетът на японското население против COVID-19 е достигнал към 90% в главните обитаеми региони след последната, към този момент отминала вълна от омикрон, оповестяват от Токийската фондация за политически проучвания, предадоха международните организации. Изследователите обаче предизвестяват, че това равнище на отбрана евентуално ще намалее след няколко месеца.

Фондацията е изследвала така наречен „ стаден “ или „ колективен “ имунитет, добит след прекарана зараза или имунизация в 12 от най-населените префектури в Япония.

Хората в Токио, Осака и южната префектура Окинава са придобили по-голямата част от имунитета си след преболедуване, изключително по време на седмата вълна от инфекции, която доближи своя връх предишния месец, са открили откривателите.

Според публични данни на държавното управление почти 65% от популацията на Япония е получило най-малко една бустерна доза ваксина против Коронавирус, спрямо към 33% в Съединени американски щати.

Миналата седмица в страната започнаха да се популяризират бустерни ваксини от новите типове, ориентирани към разновидността омикрон на вируса.

Понастоящем Япония изисква петмесечен период за бустерна доза. Изследователите обаче предизвестяват, че той може да се окаже прекомерно дълъг за същински ефикасна отбрана на възрастни и хора от уязвими групи, изключително в случай че се появи осма Коронавирус вълна към края на годината, каквито са прогнозите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР