Имплантираха ухо, отпечатано на 3D принтер. Лекари имплантираха ухо, отпечатано

...
Имплантираха ухо, отпечатано на 3D принтер. Лекари имплантираха ухо, отпечатано
Коментари Харесай

Имплантираха ухо, отпечатано на 3D принтер

Имплантираха ухо, отпечатано на 3D принтер. Лекари вградиха ухо , отпечатано на 3D принтер с употребявани кафези от пациентка, заяви Агенция Франс Прес.

Процедурата може да помогне на хора, страдащи от рядка вродена малформация.

Операцията е осъществена от Артуро Бонила, създател на институт, профилиран в лекуването на тази малформация, в Сан Антонио, Тексас, а имплантът е създаден от компанията 3DBio Therapeutics.

За процедурата се създава  3D отпечатък на изцяло развитото друго ухо  на пациента, след което се взимат кафези от хрущяла на ухото. Те се  култивират,  за да се получи задоволително количество и се смесват с  колагенов хидрогел. Именно тази примес се употребява за печатане на импланта. Той е обгърнат от принтирана, биоразградима част, която го поддържа и която с течение на времето се всмуква от тялото на пациента.

“Като доктор, който е лекувал хиляди деца с микротия  в страната и по света, съм разчувствуван от тази технология и от това, което тя може да значи за пациентите и техните фамилии ”, цитира компанията хирурга.

С течение на времето вграденото ухо да придобие типа и чувството на естествено ухо , в това число еластичността.

Процедурата може да помогне на хора, страдащи от рядка вродена малформация.

Операцията е осъществена като част от  клинично тестване за оценка на сигурността и успеваемостта на сходен имплант при хора с микротия, чието външно ухо не е развито вярно.

Микротията  засяга около  1500 деца в Съединени американски щати годишно. В клиничното тестване  ще вземат участие 11 пациенти в Калифорния и Тексас.

Стрелба пред черква в САЩ- има починали

Кандахарският колос – мит или действителност

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР