Имиджът на фонда не е от най-добрите, интересите са много

...
Имиджът на фонда не е от най-добрите, интересите са много
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" ще има нов устройствен правилник

" Имиджът на фонда не е от най-хубавите, ползите са доста и е обикновено в най-голямата финансова институция в България сега, която е обвързвана с раздаването на дотации и разпределяне на заеми, да има спорове, да има и кавги . " Това сподели в изявление за БНР шефът на Фонд " Земеделие " Николай Каварджиклиев, който оглавява фонда от началото на март.
Каварджиклиев счита, че " има какво да се подрежда " отсега нататък, с цел да стане ДФЗ по-добре проведена и транспарантна институция. Той заяви, че се работи по нов организационен устав.

Относно залежалите планове във Фонд " Земеделие " новият шеф уточни, че в основата е неприятната организация.

" Работи се по всичко, което е подадено. Друг е въпросът, че не може, когато една фуния е задръстена догоре, внезапно да се отпуши . "

За първото тримесечие на годината земеделци са се отказали от забавени планове за 12 милиона , посочи Николай Каварджиклиев.

В предаването " Преди всички " шефът на ДФЗ разясни, че се е нагледал " на странни планове, меко казано, за тези два месеца ".

" Преди време са правени планове, направени просто да се класира бенефициентът . Проблемът за фонда е, когато фондът го одобри. Проблем за бенефициента е, че по-късно не може да извърши този бизнес проект. Проблемът на консултанта е репутационен. "

При къщите за посетители 80 на 100 от плановете са с неизпълними бизнес проекти , посочи Николай Каварджиклиев.

" Чистите измами в този сегмент са 3% . Останалите проблеми пораждат след това, когато се допълват процесите с нови правила, процедури и заповеди и се оказва, че над 80% от бенефициентите имат проблем с осъществяването на бизнес проектите. "

По Програмата за развиване на селските региони не е огромен рискът от загуба на средства , увери той, въпреки осъществяването сега да възлиза на 52%.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР