Името на осъдения за зверско убийство през 2003 г. в

...
Името на осъдения за зверско убийство през 2003 г. в
Коментари Харесай

Осъден за зверско убийство страховит бос лъсна в нагла схема с Цар Плъх и Трола за Бургаския затвор

Името на наказания за зверско ликвидиране през 2003 година в комуната в Белмекен Красимир Димитрашков лъсна в скица за вкарване на неразрешени движимости в Бургаския затвор, оповестява " Флагман ". Случаят е от края на 2012 година, само че едвам в този момент по него има решение на Бургаския областен съд. Димитрашков още веднъж влезе в престъпната хроника единствено преди месец след меле сред неговата група и хора на Върбан Борисов-Боксьора в Централния софийски затвор. Приближени на Димитрашков пробвали да вербуват пандизчия да пласира за тях, само че откакто отказал – го санкционирали по нечовечен метод.

През декември 2012 година известният разбойник Иван Розов Стоянов, по прякор Цар Плъх, се свързал с Димитрашков, който по това време излежава в Белене 17-годишна присъда за бруталното ликвидиране. Плъхът изискал от авера си да му откри някой в Бургас, който да набави алкохол и мобилен телефон и да ги съобщи на надзорник от Бургаския затвор. Димитрашков натоварил със задачата един от подопечните си Мариян Ковачев-Трола.

Ковачев имал прочут в Бургас и му се обадил да изиска услуга. Мъжът с букви С. З. трябвало да откри мобилен телефон със зарядно, две 0,5-литрови бутилки с ракия, както и 200 лева, с които да заплати на надзирателя за „ услугата”. Трола му обяснил, че с него ще се свърже Димитрашков и ще му даде инструкции по кое време и къде да съобщи движимостите и парите.

С. З. обаче се уплашил и се свързал със собствен прочут, който бил служител на реда. Той го посъветвал да извърши поетия ангажимент, само че преди този момент движимостите и банкнотите били подробно разказани от ченгетата.

Бургазлията зачакал спомагателни указания. На 31 декември, малко преди 10 ч. сутринта, му се обадил Плъха. Стоянов попитал дали е подготвил нещата, след което му наредил да чака сред 11 и 11:30 ч. до паметната механа „ 33”, която се намира в непосредствена непосредственост до Бургаския пандиз.

Бургазлията извършил инструкциите, като в интервала от 11:05 до 11:22 ч. получил 4 нови позвънявания от Цар Плъх, в които Стоянов му споделил, че „ човекът” ще излезе и че би трябвало да го изчака пред заведението. Съобщил му, че по-късно щял да излезе „ старшина от пандиза “, на който би трябвало да съобщи движимостите.

Въпросният чиновник бил 42-годишният старши надзорник Валентин Велев. Той изискал от началника да употребява обедната си отмора тъкмо в този времеви период. След като излязъл от корпуса, Велев тръгнал непосредствено към чакащия С.З.

„ Вие ли сте за Плъха?”, попитал Валентин Велев. След като дал отговор утвърдително, С. З. предал черна найлонова торбичка, в която се намирали телефонът, зарядното и двете пластмасови бутилки ракия от по 0,5 л. Отделно бутнал в ръката му сумата от 200 лева, като заплащане за услугата, която трябвало да извърши.

Велев прибрал парите и движимостите и влезнал в намиращия се наоколо магазин за хранителни артикули. Вътре обаче го чакали двама чиновници на ОДМВР-Бургас. Те незабавно го отвели за инспекция в пандиза. Още при осъществения персонален обиск схемата лъснала.

Велев опитал да се отбрани с обяснението, че отишъл до автомобила си, с цел да вземе парите, с които щял да купи месо от магазина до пандиза за идващия ден. Заради щета в един от бутоните на телефона му - Нокия, не могъл да включи джиесема. Взел от автомобила си различен остарял телефон със зарядното и го поставил в същата торбичка, в която били и парите му. Така с торбичката с парите и телефона в нея се отправил към хранителния магазин, откъдето щял да си купи нещо сладко, преди да посети месарския магазин. Влязъл в комерсиалния обект и до момента в който изчаквал реда си, две лица, легитимирали се като служители на реда, го задържали.

Бил отведен в постройката на пандиза, където го обискирали. Описани били всички движимости от торбата и парите. После бил арестуван. Наличието на алкохол в торбата обяснил с това, че бил от общия багаж, който трябвало да занесе на идващия ден в къщи и с цел да не се разпръсне в колата, събрал всичко на едно място - в една торба, тъй като нямал друга. Развил версията, че случилото се се дължи на отхвърли му да напише погрешни неща срещу предното управление на пандиза.

По делото обаче са разпитани голям брой очевидци, в това число бургазлията С. З., Константин Димитрашков, Мариян Трола, които разкрили цялата скица. Извадени са и разпечатки на телефонните диалози сред пандизчиите в Бургас и Белене. Приложени са и авансово описаните банкноти, които в допълнение уличили Велев в закононарушението.

След години отсрочване от инстанция на инстанция преди дни Бургаският областен съд призна виновността на бургаския надзорник и му наложи присъда от 1 години и 6 месеца, която поради чистото му правосъдно минало се отсрочва за период от 3 години. Велев ще би трябвало да заплати и санкция от 1500 лева Той няма право да заема служба като държавен чиновник в Групово дело „ Изпълнение на наказванията " към Министерство на правораздаването и в Министерство на вътрешните работи за период от 3 години.

Решението, което идва близо 3 години и 6 месеца след излизането на независимост на Цар Плъх, може да бъде обжалвано пред идната инстанция в 15-дневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР