Името беше избрано с онлайн гласуване, като единствените други варианти

...
Името беше избрано с онлайн гласуване, като единствените други варианти
Коментари Харесай

Русия прекръсти площада пред посолството на САЩ

Името беше определено с онлайн гласоподаване, като единствените други разновидности бяха "Защитници на Донбас " и "Владимир Шога "

Русия преименува площада пред посолството на Съединени американски щати в Москва на името на самообявилата се сепаратистка Донецка национална република (ДНР) в Източна Украйна, съобщи ДПА.

Официалното признание на "републиката " от страна на Москва през февруари докара директно до нашествието на съветски сили в Украйна. Западните съдружници, подкрепящи Украйна във войната против Русия, не признават ДНР за самостоятелна от Киев.

Днес московската градска администрация разгласява декрет за преименуването на площада. Това решение принуждава посолството на Съединени американски щати занапред нататък да загатва ДНР, която Вашингтон също не признава за самостоятелна страна, когато оповестява адреса си.

Името беше определено с онлайн гласоподаване, като единствените други разновидности бяха "Защитници на Донбас " и "Владимир Шога ", името на погубен водач на сепаратистите. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков поддържа обществено проектът за преименуване на площада.

Подобни дипломатически провокации не са нова тактичност. През 2018 година площадът пред съветското посолство във Вашингтон беше преименуван на "Борис Немцов ", на името на съветски опозиционен политик, погубен през 2014 година, което провокира гневна реакция от страна на Москва.

Чешката столица Прага последва този образец, като сътвори площад Немцов пред съветското посолство. Алея наоколо до посолството пък беше кръстена "Ана Политковска ", на името на убита журналистка, която се отнасяше сериозно към Кремъл. Тогава съветското посолство стартира да употребява като формален адрес името на постройка на консулството.

След началото на войната в Украйна пражките управляващи преименуваха и улицата, на която се намира съветското консулство, която към този момент носи името "Улица на украинските герои ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР