Имената от проекто правителството са доказани експерти, силни фигури, които

...
Имената от проекто правителството са доказани експерти, силни фигури, които
Коментари Харесай

Даниел Митов: Трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори

Имената от проекто държавното управление са потвърдени специалисти, мощни фигури, които могат да стартират да вземат решение проблеми от първия ден в съответните министерства. Нямам никаква визия по какъв начин ще гласоподава Движение за права и свободи на следващия ден. Това съобщи в ефира на NOVA ``Здравей, България " депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе препоръчан за външен министър в проекто кабинета на Росен Желязков.

По думите му би трябвало да се направи коалиция, с цел да не се върви на нови предварителни избори. Предложихме на всички партии диалог по цели. С някои няма по какъв начин да намерим общи неща, само че с други можехме, да вземем за пример с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдаващи и анализатори, вместо да бъдат политици. Пред страната има доста ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите ръководства. Заради несъответстващи решения през последните 3 години заплащанията по ПВУ бяха замразени. Също по този начин би трябвало да извадим България от сивия лист на групата, която следи прането на пари, разяснява той.

Според него е напълно обикновено служебни министри да бъдат оставени да работят и в постоянен кабинет, в случай че се оправят добре. Ще приемем законодателство, което да отпуши заплащанията по ПВУ. Трябва и да подредим обществените финанси, тъй че да бъдем признати безпроблемно в еврозоната, добави Митов.

На въпрос дали Мария Габриел към момента е дейна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

В коментар на проблема със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Митов изрази учудването си, че президентът е претендирал да води делегацията. Държавният глава е задължен да се съобрази с позициите на Министерски съвет, само че сподели, че няма да го направи. Официалната външна позиция на страната би трябвало да е артикулирана с държавното управление, безапелационен е той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР