Имайки предвид скоростта, с която се развиват технологиите, е доста

...
Имайки предвид скоростта, с която се развиват технологиите, е доста
Коментари Харесай

Шон Ходжинс и Хелоуин маската, която може да е всичко

Имайки поради скоростта, с която се развиват технологиите, е много необичайно, че маските и костюмите за Хелоуин са към момента много " аналогови ".

Дигиталните маскировки обаче въобще не са толкоз надалеч и сигурно ще се трансфорат в шлагер, когато му пристигна времето. И в случай че се чудим по какъв начин биха изглеждали те, творението на ютюбъра Шон Ходжинс ни дава забавна посока, в която да фантазираме.

Съвсем самичък Шон е съумял да сътвори маска, която може да се трансформира по-най разнообразни способи, без да разполага с екрани или пиксели.

Самата маска е пластмасова и е сътворена посредством 3D принтер - нищо кой знае какъв брой забавно. В долната й част обаче Шон е прикрепил специфичен модул, съдържащ батерия, вентилатор, мини компютър Raspberry Pi и дребен прожектор.

Ролята на компютъра е да служи като читател за карта с памет, на която Шон авансово е качил цялостен куп картинки, дизайни и анимации.

Прожекторът пък е комплициран по подобен метод, че наличието от картата се прожектира непосредствено върху маската и на никое място другаде, трансформирайки я в самобитен дребен кино екран.

Целият сетъп не е кой знае какъв брой комплициран, само че изисква въпреки всичко някакво равнище на знания и креативност.

Така върху маската могат да се прожектират евентуално безконечен набор от форми, които бихме могли да променяме за всеки идващ Хелоуин. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР