Имайки предвид, че следващите 10 автомобила започват от 519 к.с.,

...
Имайки предвид, че следващите 10 автомобила започват от 519 к.с.,
Коментари Харесай

Топ 10 на най-мощните серийни V6 автомобили в света

Имайки поради, че идващите 10 автомобила стартират от 519 к.с., незабавно излиза наяве, че V6 е в добра позиция макар непрекъснато увеличаващите се рестрикции във връзка с нездравословните излъчвания в Европейски Съюз и Съединени американски щати.

10. Porsche Cayenne S E-Hybrid (519 к.с.)

Макар Porsche да е емблематичен с боксеровия си мотор, производителят от Цуфенхаузен през днешния ден продава главно Macan-и и Cayenne-и. Първият обаче изчезна от гамата на марката в Европа, приказваме за версията с ДВГ, защото Porsche се стреми да реализира дял на електрическите автомобили от 80% до 2030 година

Cayenne S E-Hybrid е с 519 к.с., които форсират тежащия 2409 кг SUV до 100 км/ч за 4,4 секунди. С пакет Sport Chrono моделът доближава до оптималните 262 км/ч.

9. Maserati Grecale Trofeo (530 к.с.)

Може и да знаете, или пък не, само че идващият от Ferrari мотор V8 към този момент не се предлага в гамата на Maserati. Той бе сменен от 3,0-литровия V6, наименуван Nettuno, който е напомпан до 630 к.с. в MC20. Но за него по-късно.

Макар главите на буталата и степента на втвърдяване да са неповторими за „ Тризъбеца “, Nettuno споделя много общи съставни елементи с F154 на Ferrari и 690T на Alfa Romeo. Но за разлика от 512 к.с. в Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, близнакът на Maserati - Grecale Trofeo, е впрегнал 530 к.с.

8. Porsche Panamera 4S E-Hybrid (543 к.с.)

Свързана тясно с Bentley Flying Spur, Panamera-та стъпва на платформата MSB (Modularer Standardantriebsbaukasten), а не на MLB (Modularer Langsbaukasten), която се употребява от съвсем всичко с ДВГ в гамата на Групата – от A4, през VW  Touareg, Cayenne, Bentley Bentayga и Lamborghini's Urus.

Подобно на всяко Porsche, 4S E-Hybrid предлага започняща се динамичност: спринт до 100 км/ч за 3,5 секунди и оптимални 290 км/ч. Теглото на автомобила е 2299 кг, като тук сериозна роля играе и батерията с потенциал 25,9 kWh `нетен 21,8). Електромоторът е вграден в 8-степенната трансмисия с двоен съединител.
 Bentley Flying Spur
7. Bentley Flying Spur Hybrid (543 к.с.)

„ Спортен “ продължава да е мръсна дума за Rolls-Royce Motor Cars. Това дава преимущество на Bentley да играе по тънката струна евентуалните клиенти точно с тази дума.

Досега смисъл й придаваше впечатляващият W12, само че дните му към този момент са преброени. Освен V8 клиентите ще могат да избират и сред хибридизиран V6, който се прави в Лайпциг, а не в Крю. Вероятно доста клиенти не са впечатлени от концепцията да карат 6-цилиндровото Bentley, само че пък Mulliner предлага безкрайни варианти за персонализации, което ненапълно изтрива неприятния привкус.

6. Maserati GranTurismo Trofeo и GranCabrio Trofeo (550 к.с.)

Трудно е човек да повярва, че Maserati правеше истинското GranTurismo в продължение на 12 години, само че това си е ария на фона на Nissan GT-R. Във всеки случай, основаната в Модена компания ни зарадва с второто потомство през 2022 година Сравнени с 4- и 6-цилиндровите мотори на Grecale, GranTurismo и GranCabrio се задвижват от битурбо V6 Nettuno.

Със сигурност на почитателите ще липсва звука на атмосферния V8 с генезис Ferrari, само че дано погледнем през призмата, че „ чашата е на половина цялостна “, а не противоположното – празна.

Не единствено че Nettuno генерира по-висок въртящ миг (650 Нм против 520 Нм) в ниския оборотен режим, само че е и по-икономичен (11,2 л/100 км против 14,7 л/100 км), което за клиентите може да няма значение, само че за компанията е голямо.

Челото на класацията може да видите на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР