Имате страшен апетит и не можете да го контролирате? Добрата

...
Имате страшен апетит и не можете да го контролирате? Добрата
Коментари Харесай

Ето 10 засищащи храни, които ни помагат да отслабнем

Имате заплашителен вкус и не можете да го контролирате? Добрата вест е, че съществуват храни, които имат потвърдени свойства в потискането на апетита.
Апетитът е желанието да се употребява храна, само че това предпочитание не постоянно е обвързвано с апетит. Той дава отговор за съответния банкет на сила, с цел да се поддържат метаболитните потребности на тялото.
Апетитът може да се подтиква и от храна с добър усет, аромат, тип и други без да сме гладни. Също по този начин под стрес равнищата му се усилват и това елементарно довежда до неконтролиран банкет на храна.
Чувството на безумен апетит е една от най-големите аргументи множеството хора да се провалят при спазването на хранителен режим. Ограничаването на храната, която приемате, може да се окаже в действителност голямо предизвикателство.
Ако се пробвате да спазвате режим, само че ви мъчи неумирим вкус, включете в менюто си идващите 10 храни, с цел да заситите къркорещия си корем и да си спестите непотребните мъчения.
Някои от тези храни са обемни и засищащи, тъй като са богати на фибри и вода, само че все пак имат ниско наличие на калории. Други пък изпращат сигнал до мозъка ви, че сте сити и не се нуждаете от повече храна.
Благодарение на тях ще се чувствате сити, ще хапвате здравословно и ще държите тежестта си в желаната от вас норма.
Най-важното за едно крепко тяло в действителност е храна и методът на живот. Не бива да подценяваме тяхната мощ. Може да бъдете във форма и без изтощителни диети, стига да откриете храните, които ще работят за вас и вашето тяло.
Ето 10 храни, които ни държат сити, понижават възприятието за апетит и са доста потребни.

Бобови растения - Богати са на разтворими фибри, както и на сложни въглехидрати, наречени олигозахариди. Тези въглехидрати не се усвояват от тялото и това забавя храносмилането, като по този метод ни държи сити по-дълго време.

Овесени ядки - Имат високо наличие на фибри, което значи, че ще ни държат сити за по-дълго време.

Месо - Месото лишава повече време, с цел да се сдъвче, което способства да се сътвори чувство за задоволеност.

Кафе - Кафето има свойството да потиска апетита. Консумацията на една чаша кафе може да понижи желанието за хранене в кратковременен проект.

Чия - Чията забавя проникването на захар и мазнини в кръвта, които по-късно се трансформират в мастни натрупвания.

Канела - Канелата има славата на фалшификация, която работи за намаление на подкожните мазнини и намаляване.

Ленено семе - Лененото семе е богато на фибри и омега 3 мастни киселини, а също по този начин е и източник на протеин. 2.5 грама ленено семе на ден има позитивен резултат върху потискането на апетита.

Зеленолистни зеленчуци - Зеленолистни зеленчуци – броколи, магданоз,спанак, къдраво зеле са богати на хранителни субстанции. Съдържат високи дози хлорофил, лесноусвоими протеини, ензими,витамини и минерали.

Ядки - Ядките съдържат потребни мазнини, протеин, въглехидрат с невисок гликемичен показател и фибри, с помощта на което освобождават сила постепенно в тялото и го поддържат решето дълго време.

Ябълки и круши - Ябълките и крушите засищат и няма да чувствате апетит за по-дълго време, богати са и на пектин, който поддържа равнището на неприятния холестерол ниско. Изследванията демонстрират, че хората, които изяждат една ябълка преди хранене, одобряват с 15% по-малко калории.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР