Имат ли душа растенията? Аристотел постулира, че растенията имат душа.

...
Имат ли душа растенията? Аристотел постулира, че растенията имат душа.
Коментари Харесай

Имат ли душа растенията?

Имат ли душа растенията? Аристотел постулира, че растенията имат душа. Тази „ растителна “ душа обаче е друга от човешката. Религии като католическото християнство също считат, че растенията имат душа. Но може ли да се твърди, че те имат съзнателни реакции и могат да вземат решения отвън очевидните? Какво мисли университетският свят за мистериозния и вълнуващ свят на флората?

През 60-те години на предишния век Клив Бакстър основава теорията за първичното усещане – че растенията изпитват болежка и имат екстрасензорно усещане (ESP).

Бакстър открива, че повредените растения демонстрират смяна в електрическите импулси в отговор на увреждане на целостта им . Удивителното е, че растенията в опитите единствено са били застрашени с пострадване, т.е. приемането на сигнал за желание за пострадване е посочило сходна смяна. В проучването растенията са свързани към галванометър. След поредност от опити с безапелационен резултат, излиза наяве, че растенията наподобява прихващат мислите на присъстващите в стаята хора – техният електрически отговор варира според от това дали мислите са позитивни или негативни.
Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР