Имаше много политически разногласия, но малко лични нападки, отбелязва Ройтерс

...
Имаше много политически разногласия, но малко лични нападки, отбелязва Ройтерс
Коментари Харесай

От кризата в Близкия изток до абортите: И кандидатите за вицепрезидент на САЩ в ТВ сблъсък

Имаше доста политически различия, само че малко персонални нападки, отбелязва Ройтерс
Демократът Тим Уолз и републиканецът Джей Ди Ванс, претенденти за вицепрезидент на изборите в Съединени американски щати, влязоха в конфликт по редица въпроси като рецесията в Близкия изток, имиграцията, налозите, абортите, климатичните промени и стопанската система.

На състоялите се тази нощ вицепрезидентски диспути имаше доста политически различия, само че малко персонални нападки, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата противници, които си отправяха нападки в хода на предизборната акция, в този момент съблюдаваха положителния звук, оставяйки разпалеността на претендентите за висшия пост от двете партии - вицепрезидентката от Демократическата партия Камала Харис и някогашния президент републиканец Доналд Тръмп.

Ванс попита за какво Харис не е направила повече за справяне с инфлацията, имиграцията и стопанската система като вицепрезидент на Джо Байдън.

" Ако Камала Харис има такива грандиозни проекти за справяне с проблемите на междинната класа, то тя би трябвало да ги реализира в този момент - не в миг, когато желае покачване, а вършейки работата, която американският народ й разпореди преди 3 години и половина ", съобщи Ванс.

Уолз обрисува Тръмп като невменяем водач, който е дал приоритет на милиардерите, и насочи рецензиите на Ванс във връзка с имиграцията против самия него, като нападна Тръмп за това, че е оказал напън върху републиканците в Конгреса да се откажат от двупартиен законопроект за сигурността на границите по-рано тази година.

" Повечето от нас желаят да решат този проблем ", сподели Уолц за имиграцията. " Доналд Тръмп имаше четири години да се оправи с това, и той даде обещание на вас, американците, че ще е елементарно ".

Дебатите, проведени от телевизия Си Би Ес в Ню Йорк, започнаха с ескалиращата рецесия в Близкия изток, откакто през вчерашния ден Израел продължи нападението си в Южен Ливан, а Иран нанесе ответни ракетни удари по Израел.

Уолз съобщи, че Тръмп е прекомерно " променлив " и прекалено много симпатизира на тези, които работят със мощ, с цел да му се повери оправянето с разрастващия се спор, до момента в който Ванс увери, че Тръмп е направил света по-сигурен по време на ръководството си.

Запитан дали би подкрепил предпазен удар против Иран от страна на Израел, Ванс позволи, че би се доверил на преценката на Израел, до момента в който Уолз не отговори непосредствено на въпроса.

Шестдесетгодишният либерал Уолз, някогашен гимназиален преподавател и сегашен губернатор на Минесота, и 40-годишният Ванс, създател на бестселъри и сенатор реакционер от Охайо, отстояват извънредно разнообразни възгледи по значимите въпроси, които вълнуват страната.

Тръмп, който наблюдава дебатите по малкия екран, публикуваше гневни мнения, от време на време по два пъти в минута, на своя уебсайт " Трут соушъл ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР