Стопкадри бТВДоцент разкри как една жена може да следи дали

...
Стопкадри бТВДоцент разкри как една жена може да следи дали
Коментари Харесай

Лекар обясни на водещите на Преди обед как да се преглеждат за рак на гърдата

Стопкадри бТВ

Доцент разкри по какъв начин една жена може да следи дали има нещо неприятно в гърдата й.

Йордан Спиридонов посочи, че без значение от стадия на рак на гърдата при всяка пациентка има специфичност и даде образец с 81-годишна жена.



Тя е имала метастази по кожата, само че тази жена още е жива и здрава, тъй като е била на антикоагулантна терапия.

Според Спиридонов нямаме право да слагаме диагнозата, че този човек ще почине безусловно от рак на гърдата, което означва, че е най-важно да се вършат профилактика и прегледи.

Лекарят счита, че годишния обзор е целесъобразен за дамите, които могат да си вършат и профилактичен, а настрана могат да се преглеждат и сами.



Препоръката на доктор Спиридонов това да се прави в банята, когато дамата стои права пред огледалото, само че преди този момент прегледът би трябвало да стартира в спалнята, когато на една жена й свърши цикъла.

Лекарят изясни на трите водещи в „ Преди обед “ по какъв начин би трябвало да се прави прегледа в легнало състояние, къде да напипват с ръцете си и какви завъртания да вършат.

Може да напипате киста, да бъде като уплътнение, да бъде като буца, както бучка, само че в случай че при опипването усетите нещо друго, каквото и да било, и видите, че нещо не е наред, отивайте по-рано, в сравнение с е ангажимента с лекаря, сподели още по бТВ доцент Спиридонов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР