Имаше едно разпъване на кръст на Кирил Петков от коалиционните

...
Имаше едно разпъване на кръст на Кирил Петков от коалиционните
Коментари Харесай

Петър Чолаков: По Великден „Продължаваме промяната“ възкръснаха

Имаше едно разтягане на кръст на Кирил Петков от съдружните си сътрудници – от страна на Нинова, Демократична България и ненапълно от самия себе си.( …) Това стартира да вреди на Политическа партия, тъй като имат намаляваща електорална поддръжка и по тази причина трябваше да се дефинират. Така политологът Петър Чолаков разказа обстановката, обвързвана с ясната позиция за Украйна, която показаха „ Продължаваме промяната “ преди заминаването на българската делегация, водена от премиера, водена от премиера в Киев.

По Великден Политическа партия възкръснаха за част от своите почитатели, които са проевроатлантически настроени. (…) Макар и Василев, и Петков да имат прозападен имидж, те флиртуваха доста майсторски сред леви и десни/ изтока и запада, а в този момент трябваше да се дефинират по-категорично, което ще докара до загуба на техните леви почитатели. (…) Ще забележим по какъв начин тази безапелационна позиция ще им се отрази на рейтинга, добави политологът.

Според него обаче предварителните избори, макар че са реалистични, сред краденето и младостта/ неопитността е по-добре да се прояви приемливост във връзка с сегашните ръководещи.

Петър Чолаков разяснява и позицията на президента Румен Радев.

Радев си е избрал линията сред двата стола – сред натовски военачалник и проруски президент, той играе по този начин, че да се харесва и на едните, и на другите, тъй като с цел да си сполучлив политик на Балканите – би трябвало да си с Европейски Съюз и НАТО, само че и да не си срещу Русия. В това отношение той не се е трансформирал. Ако някои в този момент са разочаровани, би трябвало да изтрезнеят, тъй като подтекстът е друг, а Радев продължи да си приказва това, което си знае. Ако беше заел другата позиция – да подкрепим с оръжие в Украйна, той щеше да навреди на своя имидж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР