Иман Абделшафи ал-Файяд обикновено отбелязва края на свещения месец Рамадан

...
Иман Абделшафи ал-Файяд обикновено отбелязва края на свещения месец Рамадан
Коментари Харесай

Байрам в Газа: „Единственото нещо, което трябва да празнуваме, е, че все още сме живи“

Иман Абделшафи ал-Файяд нормално отбелязва края на свещения месец Рамадан с празник, заобиколен от фамилията и приятелите в Газа.

Но тазгодишният Eid al-Fitr е доминиран от „ дълбока горест “, до момента в който тя бди над болничното легло на татко си и се моли за околните си, разпръснати из разрушената линия.

„ Там няма нещо за празнуване “, сподели ал-Файяд, козметик на 40 години, пред Financial Times от египетския град Ариш, където избяга, откакто татко й беше ранен при израелски въздушен удар. „ Трудно е да почувстваш нещо друго с изключение на горест и тъга. “

В арабския и мюсюлманския свят фамилиите нормално означават края на Рамадан, като посещават родственици, разменят си дарове и подготвят сладкиши като сладкиши маамол и бисквити с фурми.

Но шест месеца война трансформираха това, което би трябвало да бъде ден за празнуване на палестинската територия. Опитите за отбелязване на събитието тази година ще бъдат премълчани — в случай че въобще се случат — защото хората се борят да оцелеят на те...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР