Имаме заседание на парламентарната група (ПГ) в централата на партията.

...
Имаме заседание на парламентарната група (ПГ) в централата на партията.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Чудим се защо заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е все още на поста си

Имаме съвещание на парламентарната група (ПГ) в централата на партията. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова преди началото на пленарното съвещание.

" Аз пристигам, тъй като имам ангажимент към Председателския съвет ", посочи тя. На въпрос за лидерска среща, Атанасова разяснява, че те са нещо регулярно във формата на " некоалицията ". Има доста тематики, които би трябвало да бъдат детайлно оценени, в това число и по какъв начин се извършва управническата и законодателната стратегия.

Нека да подчертая, че тази управническа стратегия беше подписана от министър-председателя, в това число и ротационния подобен, и с нея се ангажираха двете парламентарни групи - ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), уточни тя.

" За нас е значимо в този момент да създадем разбор, съвсем шест месеца след началото на ръководството, по какъв начин се движат всички промени, всички законодателни и управнически начинания, кои от министрите се оправят добре, кои - не ", разяснява Атанасова, представена от Българска телеграфна агенция.

" Притеснява ни фактът, че се взимат решения, в това число и оферти за законодателни начинания, без да са разисквани с нас ", изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите на Атанасова един подобен образец са данъчните закони, други образци са във връзка с кадровата политика.

Атанасова сподели, че към момента се чудят за какво заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е към момента на поста си. Преди изборите ръководителят на Народното събрание Росен Желязков срещна парламентарните групи с отчет на ДАНС.

В него се показва, че Стойнов е снимал с персоналния си телефон кодовете за сигурността на машинното гласоподаване. Това стана причина парламентарни сили да изискат анулация на машинното гласоподаване.

Атанасова заяви, че ГЕРБ ще има Национално заседание през уикенда с регионални координатори, определени кметове, народни представители.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР