Имаме всички шансове догодина България да се . Това го

...
Имаме всички шансове догодина България да се . Това го
Коментари Харесай

Румен Радев: Имаме всички шансове догодина да се присъединим към Шенген


„ Имаме всички шансове следващата година България да се. Това го знам от диалога най-много с двете страни, които се още се двоумят, особено с Марк Рюте. Това значително зависи от нас и от това по какъв начин ние ще играем тази игра на терена на дипломацията, най-много без страсти вътре в България “, съобщи президентът Румен Радев в Тирана, където участва на европейски конгрес, отдаден на Западните Балкани.

По думите му тематиката за Шенген продължава да се разисква с водачите на Австрия и Нидерландия, само че би трябвало да се свърши работа в България.

„ Моят зов към всички политически партии е дано тази тематика не се политизира. Нека не се употребява за персонална кавга сред партийни водачи. Има нещо доста значимо, което би трябвало да се свърши – този парламент би трябвало да одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност, които касаят правосъдната промяна. Това е нещото, което наложително би трябвало да се свърши “, сподели още президентът.

Държавният глава разяснява и журналистическото следствие на „ Скай нюз “ за ранени мигранти.

„ Към момента е ясно едно – имаме нападателно държание от страна на огромна група мигранти, потрошен автомобил на „ Гранична полиция “, ранен български служител на реда при осъществяване на служебните си отговорности. Нямаме обстоятелства, доказателства и данни, че е бил създаден изстрел от български служител на реда към мигранти “, сподели Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР