„Имаме вече възможността да предвидим как и накъде COVID-19 ще

...
„Имаме вече възможността да предвидим как и накъде COVID-19 ще
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Вече можем да предвидим как COVID-19 ще мутира

„ Имаме към този момент опцията да предвидим по какъв начин и накъде COVID-19 ще мутира. Вече може да се пресметна кои са най-вероятните разновидности и да се основат средства, да вземем за пример ваксини, които са за тези разновидности на вируса, които биха били най-възможно заразни и рискови в бъдеще”, това съобщи пулмологът и народен представител от ПГ на „ Демократична България " доктор Александър Симидчиев пред NOVA.

„ Вече имаме опцията да предвидим какво ще се случи с вируса. Знае се кои елементи от него ще мутират най-интензивно и какви са посоките на еволюция. На базата на това, което знаем досега, можем да предвидим накъде ще тръгне самата мутация”, сподели още той.

„ Това е доста положително тъй като този развой става предвидим и управляем”, добави Симидчиев.

По думите му в страни, в които има по-ниско равнище на заразяване или не толкоз тежко боледуване ограниченията могат да бъдат отхлабени.

„ При нас за жалост това, което се получава е, че популацията към момента остава рисково за тежко боледуване и за висока скорост на разпространяване на вируса”, разяснява пулмологът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР