Имаме сериозни шансове да направим пробив през лятото, казва в

...
Имаме сериозни шансове да направим пробив през лятото, казва в
Коментари Харесай

Киев със сериозни шансове за пробив на фронта през лятото, твърди украинският министър на отбраната

" Имаме съществени шансове да създадем пробив през лятото ", споделя в оповестено през вчерашния ден във френския ежедневник " Уест-Франс " изявление украинският министър на защитата Олексий Резников, съобщи Франс прес. В изявлението украинският министър на защитата е безапелационен, че Украйна се нуждае от незабавни доставки на оръжие от западните си съдружници.

Пред френския ежедневник Резников показва и вярата си, че " до края на годината " Киев ще получи изтребители Ф-16, с чиято помощ украинските сили ще могат да се опълчват на съветската въздушна мощност. Мащабното контранастъпление " ще докара до ново евакуиране на руснаците от наши територии ", предвижда още украинският министър.

По-рано в изявление за Ройтерс Игор Жовква, основният дипломатически консултант на украинският президент съобщи, че мирният проект на Киев е единственият метод да се постави завършек на войната на Русия в Украйна и времето за посреднически старания е минало, сподели още той.

" Украйна няма интерес от преустановяване на огъня, което включва съветските териториални придобивки, и желае осъществяването на своя кротичък проект, който планува цялостното евакуиране на съветските войски ", акцентира президентският консултант. Русия съобщи, че е отворена за мирни договаряния с Киев.

Но упорства всички диалози да се основават на " новите действителности ", т.е. анексирането на украински провинции.

През последните месеци Украйна отблъсна вълна от мирни начинания от Китай, Бразилия, Ватикана и Южна Африка. Въпреки напъните на президента Зеленски Киев не съумява да завоюва на своя страна Глобалния юг - Латинска Америка, Африка и огромна част от Азия - където Русия влага дипломатически старания от години.

В отговор на западното ембарго върху вноса на съветски нефт по море, Русия работи за пренасочване на доставките от обичайните си европейски пазари към Азия, Африка, Латинска Америка и Близкия изток.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба предприе втора обиколка в Африка предходната седмица.

А президентският консултант Жовква акцентира пред Ройтерс, че спечелването на поддръжка в световния юг е главен приоритет за Киев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР