Имаме сериозен структурен проблем в българското общество, затова затъваме във

...
Имаме сериозен структурен проблем в българското общество, затова затъваме във
Коментари Харесай

Мира Радева: Има реална опасност от още по-фрагментиран парламент

" Имаме сериозен систематичен проблем в българското общество, по тази причина затъваме във все по-дълбока политическа рецесия. Липсва явен консенсус по какъв начин да градим бъдещето си и това става все по-очевидно. То се демонстрира на ниво политическа система. "
Това мнение изрази в изявление за БНР социологът Мира Радева.

Според нея на други равнища този проблем е забележим доста по-отдавна и не може да бъде решен просто с политически средства.
" Виждаме повърхността, само че забравяме да гледаме към дълбочината, към корените на казуса – че имаме голямо разделяне в българското общество, което става все по-очевидно, все по-видимо. "
" Ние сме едно общество на скарани хора ", акцентира социологът.

Над 300 000 младежи нито работят, нито учат. На процедура сме възпитали потомство, което има вяра, че всичко идва от единствено себе си и това се вижда и на политическо равнище, разяснява Мира Радева в предаването " 12+3 ". Тя даде образец с настройките в Политическа партия.
" Те имат вяра, те имат вяра! А не желаят за положат старания сега да отидат да приказват. Алтернативите са две – или преговаряш с Има Такъв Народ, или преговаряш с Бойко Борисов и Движение за права и свободи. Няма друга опция. Но би трябвало да преговаряш, би трябвало да се научиш да приказваш. "

" Има действителна заплаха да имаме още по-фрагментиран парламент, където още по-трудно ще се реализира единодушие, тъй като всеки застава и споделя – аз ще повеждам ", предизвести Радева.

" Когато обстановката е толкоз вряща и нестабилна по доста линии, настройките се трансформират доста бързо и доста бързо може да се отиде от едната прекаленост в другата ", счита тя.
Партията на Стефан Янев е в директна конкуренция с " Възраждане " и с Корнелия Нинова и следва доста тежка борба, предвижда Мира Радева.
" Видно е, че Стефан Янев ще се опита да играе по-центристкият, по-европейски насоченият русофил, само че там се нарежда и Корнелия Нинова. " Възраждане " ще си вземе твърдо проруските гласове, а тези, които са по-умерени, ще се разделят сред Стефан Янев и Корнелия Нинова. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР