Имаме съгласие по почти всички точки в декларацията. Това заяви

...
Имаме съгласие по почти всички точки в декларацията. Това заяви
Коментари Харесай

Денков: Имаме съгласие по всички точки със синдикатите

Имаме единодушие по съвсем всички точки в декларацията. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

„ От първия ден на работа на това държавно управление има екип освен в МЕ, само че и в Министерство на регионалното развитие, МТСП и МИИ, който работи по предоговарянето на проекта и всички нужни документи. Работата не е серпантина. Ние сме увлечени в съответната работа и връзката не е добра. Радвам се, че имаме ангажирани обществени сътрудници, с които направихме доста по-качествени документи, които да изпратим. Те могат да ни оказват помощ и да възстановим разговора с хората, който се е изгубил “, съобщи акад. Денков и акцентира, че недоверието би трябвало да бъде преодоляно дружно.

Група, водена от президента на КНСБ Пламен Димитров и президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, договаря на среща с премиера Николай Денков

Той означи, че срещата със синдикатите е ползотворна и даде думата на ръководителите на двата синдиката да показват и тяхната позиция.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров сподели от своя страна, че са постигнали единодушие по-малко от две седмици на националното съглашение за обективен преход да бъде подписано.

Той акцентира, че чакат да бъдат подписани и финансирани основни механизми, с които може да се резервира заетостта. Димитров разгласи, че част от съглашението е да бъде основано държавно дружество, което ще бъде финансирано по териториалните проекти за Стара Загора и Кюстендил, като неговата цел е миньорите, които ще изгубят работата си, при същите условия на работа да бъдат преназначени от мините в това дружество.

Той уточни, че това е извънредно в центъра на съглашението и е единственият сигурен метод, че няма да излъжат миньорите и те ще имат работа до 2038 година и ще продължат да работят и по-късно.

„ На първо време ще започва със сериозен запас, още не мога да кажа с какъв брой ", добави Димитров.

„ Има други и на тях не виждам защо да се оправдавам – това са тези, които получават „ лъвския къс “ от многомилиардните помощи “, сподели той

Президентът на КНСБ уточни, че целият ПВУ не може да се предоговари в границите на две седмици, само че могат да се предоговорят основни моменти от него. " Вярваме на Народното събрание, доколкото мислим, че е разрешено да се повярва на положителните планове ", сподели още Пламен Димитров.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР