Имаме пряко несъобразяване със заповед на Министерството на културата за

...
Имаме пряко несъобразяване със заповед на Министерството на културата за
Коментари Харесай

Александър Симов за демонтажа на ПСА: Каква свобода може да имаш, когато ни лишиш от памет?

Имаме директно несъобразяване със заповед на Министерството на културата за демонтажа на Паметника на руската войска. Тук имаме политическо вмешателство, закононарушение по работа на регионалната шефка. Това съобщи журналистът и някогашен народен представител от Александър Симов в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Nova News.

„ Този монумент не е памет единствено за Червената войска. Този монумент уважава паметта и на всички наши сънародници, пролели кръвта си в битката против фашизма. Бутнаха мавзолея, в този момент какво има там? Паркинг. Преименуваха улиците и какво реализираха? На няколко места у нас още има монументи на Ленин. Трябва ли да ги махнем? “, попита той.

„ Какво вършим, както махаме монументи? Децата на остарялата номенклатура ли ще ни пазят свободата? Можем да водим дебатите за ориста на паметниците, само че опитът да нарежеш паметта с флекс е непоносим. Каква независимост може да имаш, когато ни лишиш от памет? “, добави Симов.

Той разгласи: „ Няма да дадем поддръжка за нито един от препоръчаните текстове в Конституцията. Имаме болшинство, което няма легитимност да смени чергите в Народното събрание, камо ли да пипа Конституцията. Тези хора употребяват конституцията като заслон, с цел да си подредят властта. “

За концепцията за обединяване на левите обединения у нас, той съобщи: „ Постоянно чувам по какъв начин този ляв политически индивид се пече, от 3-4 години все го вършат, в последна сметка остава огромната политическа мощ вляво. Не виждам причина това да се промени. “

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР