Имаме проблем с общественото здравеопазване. Това каза пред БНР проф. Атанас Щерев,

...
Имаме проблем с общественото здравеопазване. Това каза пред БНР проф. Атанас Щерев,
Коментари Харесай

Проф. Щерев: Който и да управлява, няма да има интерес от здравна реформа

" Имаме проблем с публичното опазване на здравето ". Това сподели пред БНР проф. Атанас Щерев, депутат в три Народното събрание. Той изясни, че има ползи да не се пипа нищо в публичното опазване на здравето, без значение които са ръководещи на страната, тъй като: 

" Здравната система се употребява от ръководещите като някакъв запас. Управляващите нямат интерес от промяна на системата, от промяна в опазването на здравето ".

Професорът изясни, че политическите партии, които оферират премахването на здравните заведения от Търговския закон, " лъжат безочливо " , тъй като те отново ще правят активност, която е разказано в този закон:

" Болниците отново ще заплащат заплати, отново ще заплащат Данък добавена стойност, отново ще заплащат налози и ще купуват. Всеки, който работи в публичното опазване на здравето, знае доста добре, че всяко лечебно заведение и всеки доктор се подчинява на две регулации. Медицината е контролирана специалност и не може да се работи единствено по Търговския закон. Ние работим по Закона за здравето и по Закона за лечебните заведения и това е наложително . Търговският закон важи за комерсиалната част - за заплащания, за пазаруване и така нататък Всяка болница е дружество и би трябвало да си прави сметка за приходите и разноските ".  

Проф. Щерев разяснява, че ръководството на една зараза е доста мъчно и уточни, че след идването на министър Костадин Ангелов е почнало да се вземат съответни ограничения във връзка с битката с Covid-19.

Интервюто на Георги Марков с проф. Атанас Щерев в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР