Имаме пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия

...
Имаме пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия
Коментари Харесай

Денков: Имаме съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия на страната

Имаме цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца. Това съобщи министър председателят Николай Денков след провелата се в Министерския съвет среща сред него и представители на работодателски организации. 

„ Тази енергийна тактика би трябвало да е основана на моделирането на развиването на енергийната система, което успяхме да създадем през месеците юни, юли и август. Това, което сътрудниците предложиха, и то е доста потребно, е, че тази енергийна тактика може да се добави и с една индустриална тактика, защото най-големият консуматор на електрическа енергия са огромните индустриални предприятия “, сподели Денков. 

„ Основната рецензия е, че връзката на държавното управление би могла да бъде по-добре. Споделям я ” , съобщи след срещата Денков. Той обаче добави, че кабинетът е бил под напрежение с късите периоди и връзката е останала на назад във времето, съобщи.

Според Денков за служащите, които се усещат застрашени, може да имат още по-добри благоприятни условия.

„ Говорихме по какъв начин да бъдат поканени най-хубавите национални и международни вложители в тези три района ”, сподели Денков.

„ Разговорите протекоха в градивен дух. Заключенията на вчерашното съглашение в огромната си част са допустими. Трябва да се положат старания за обществения разговор, повече бистрота и предвидимост при формулиране на проектите. Да не се затваряме единствено в енергийния бранш, а да гледаме цялата стопанска система и в по-далечна вероятност ”, сподели Цветан Симеонов, БТПП.

По отношение на прозрачността според него досега не е измислено нищо по-добро от публичните поръчки. Симеонов акцентира, че към момента вървят постепенно измененията в законодателството, които да опростят процедурите по наемане на задгранична работна ръка.

Министър-председателят се срещна с представители на организациите Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР