Имаме организация за кворум. Това заяви от парламента депутатът от

...
Имаме организация за кворум. Това заяви от парламента депутатът от
Коментари Харесай

Тома Биков огласи ще подаде ли Борисов оставка днес и генерал ли ще го смени

Имаме организация за кворум. Това съобщи от Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Работили сме в подобен режим, дори по-тежък от преди. Българска социалистическа партия бяха излезли преди време от Народното събрание за 2-3 месеца. Мисля, че и те самите дори не имат вяра, че неналичието им в зала, ще спре Народното събрание ", сподели той.

"Въпросът за оставката не е въпрос, който ни е затруднявал. Борисов е подавал два пъти оставка, единствено тъй като ГЕРБ загуби избори за президент. Нашата позиция е, че няма да подадем оставка.

Това не е тъй като желаеме още 6 месеца да сме в ръководството. Проблемът е следният - отиваме на предварителни избори, а по този начин машинното гласоподаване отпада.

Освен това не може да се одобряват никакви ограничения против икономическата рецесия, няма да има бюджет за идната година. България ще затъне по този начин в икономическа, а несъмнено и в политическа рецесия ", сподели той.

"Целта ни е в идващите 3-4 месеца да подготвим страната за идната година и да подсигурим бедните и нуждаещите се в тази рецесия ", съобщи Биков.

"Няма да работим под блокада най-малко на този стадий. Разбирам настояванията на протестиращите и ги почитам, само че считам, че занапред българското общество ще има нов дневен ред и нови сюжети в политиката и стопанската система ", приключи той.

Изявлението на Биков тази заран опроверга и плъзналата в мрежата версия с позоваване на "осведомен източник ", че Борисов ще подаде въпреки всичко оставка на държавното управление и това ще се случи по-късно през днешния ден, а мотив за решението му щяло да бъде второто Велико национално въстание.

Cлeд ocтaвкaтa нa прaвитeлcтвoтo ГEРБ щял да cъcтaви нoв кaбинeт, кoйтo щe имa eкcпeртeн хaрaктeр.

Идeятa била прeмиeрcкият пocт дa пoeмe фигурa oт cрeдитe нa вoeннитe, кoятo дa ce яви кoнтрaпункт нa oдoбрявaния oт 50% oт нaрoдa прeзидeнт Румeн Рaдeв.

Нa тoзи eтaп зa пocтa ce cпрягaли имeнaтa нa вoeнния миниcтър Крacимир Кaрaкaчaнoв и гeнерал Кoнcтaнтин Пoпoв - нacтoящ прeдceдaтeл нa Кoмиcиятa пo oтбрaнa и някогашен кoмaндир нa ВВC, къдeтo Румeн Рaдeв e нeгoв зaмecтник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР