Имаме много безотговорни граждани, за съжаление. Няма как обаче на

...
Имаме много безотговорни граждани, за съжаление. Няма как обаче на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Имаме много безотговорни граждани

Имаме доста безотговорни жители, за жалост. Няма по какъв начин обаче преди всичко да не е грижата за здравето. Властите си дават сметка, че ще има последствия от въвеждането на рестрикциите, само че всичко е за предварителна защита.
Това сподели пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на нарушение на ограниченията против ковид.

" Анализирахме доста деликатно математическия модел, по който се развива развиването на ковид. Ние сме пред тази част, след която следва стръмен пик на горе. Стремежът е да я създадем не толкоз стръмна. Разликата сред двата сюжета не са единствено математически сюжети, това са човешки животи. ", бе безапелационен вицепремиерът.

Припомняме, че тази заран опаретивния щаб разгласи, че трима водачи на ТИР-ове в Сливница са задържани за нарушение на домашната карантина. Те са наложително заведени в къщите им, откакто са оповестени, че би трябвало да бъдат под карантина, а са заварени в заведение.

На въпрос за мнението на президента Румен Радев, че не би трябвало да има произволи по отношение на изключителното състояние, вицепремиерът отговори: " Няма изменен нито един парламентарен баланс, има повече права на санитарните управляващи и полицията за ограничане на болестта ".

Той изясни, че в законодателството ясно е записано какви са глобите при нарушаване на ограниченията при изключително състояние. Каза, че би трябвало отговорно отношение, само че мотиви за суматоха по отношение на неналичието на хранителни артикули няма.

По думите му, малко или доста, всеобщото извършване на покупки е естествена реакция, изключително у по-възрастните хора, които са претърпели рецесии и купонна система.

" Българските магазини имат задоволително промишленост ", сподели Дончев по отношение на трупането на хора пред щандовете.

" Не се намираме в такава рецесия ", уточни още той.

Томислав Дончев изясни, че все още има далавера при защитни материали, само че не и при храните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР