Имаме констативни протоколи на 2 машини - в “Триадица и

...
Имаме констативни протоколи на 2 машини - в “Триадица и
Коментари Харесай

Сериозни проблеми с машините в около 100 секции в София

" Имаме констативни протоколи на 2 машини - в “Триадица ” и в “Изгрев ”, с които е прекратено машинното гласоподаване. Има и в други региони - “Оборище ”, ”Кремиковци ”, “Красно село ”, в които чакаме това да се случи ". Това заяви за БНР Полина Витанова - ръководител на Общинската изборна комисия.

Сериозни проблеми с машинното гласоподаване има в към 100 секции в столицата. Избирателната интензивност към 11 ч. е 6,5%.

1639 са секционните комисии в столицата. Над 4900 са членовете на тези комисии, които ще предават изборни бумаги. В 18 от 22 региона балотажът за кмет ще бъде сред претендентите на коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция ПП-ДБ-СС. За кмет на града се състезават Ваня Григорова от локална коалиция “БСП за България ” и Васил Терзиев, подсилен от коалиция ПП-ДБ-СС.

" До 7:30 ч. всички изборни комисии бяха отворени и почнали работа. Сигналите, които в следствие започнаха, са свързани главно с машините- че не излиза бюлетина или излиза бяла или единствено част от бюлетината. Също има случаи, в които машината не изкарва бюлетини. Излиза, че “има проблем със сесията ”. Някои гласоподаватели са позволени за повторно ".

Има и изказвания, че гласоподаватели, създали и двата типа избор, са получили отпечатана от машината единствено една бюлетина, добави Витанова.

Изборните бумаги ще се одобряват в столичната зала " Арена - София ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР