Имаме фалшиво епидемично благополучие, трябва да се подготви здравната система,

...
Имаме фалшиво епидемично благополучие, трябва да се подготви здравната система,
Коментари Харесай

Кантарджиев за КОВИД обстановката: Измина последната спокойна седмица

Имаме подправено епидемиологично благоденствие, би трябвало да се приготви здравната система, а хората да се имунизират. В България се следи подправено епидемиологично благоденствие във връзка с COVID-19. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ проф. Тодор Кантарджиев , съветник по имунизационния развой към Столична община. Сега е моментът да се приготви здравната система, а хората да се имунизират, безапелационен бе проф. Кантарджиев. Той добави, че броят на имунизираните у нас е обидно невисок за европейска страна.

„ Измина последната спокойна седмица по повод епидемиологичното разпространяване на ковид. От тази седмица към този момент продуктивното число пораства и 1000 заболели заразяват 1025 души. Все още можем намерено да се срещаме с другари и да се радваме на лятото, да се посещаваме мероприятия и фестивали, само че броят на болните последователно ще нараства през идващия месец и може да докара до епидемиологично разпространяване и увеличение на случаите при започване на есента. Затова в този момент е моментът хората да се имунизират “, акцентира той.

Проф. Тодор Кантарджиев добави, че имунизациите, които се употребяват в страната, защищават и във връзка с делта разновидността. Важни са и за децата, като безвредността им е потвърдена, сподели още той.

Проф. Тодор Кантарджиев разяснява, че на хиляда преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а към 5% от имунизираните биха могли да се разболеят, само че ще прекарат инфекцията леко. Хората, които са преболедували, би трябвало да изчакат сред три и шест месеца преди да се имунизират, с цел да получат задоволително мощен имунен отговор от имунизацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР