Имаме достатъчно лекари, извличаме максимално доброто от здравната система, у

...
Имаме достатъчно лекари, извличаме максимално доброто от здравната система, у
Коментари Харесай

Здравният министър: Имаме достатъчно лекари

Имаме задоволително лекари, извличаме оптимално положителното от здравната система, у нас не се случва нищо по-различно от това, което се случва в другите страни. Това изясни през днешния ден в Народното събрание здравният министър проф. Костадин Ангелов, който трябваше да дава отговор на осем въпроса в границите на парламентарния надзор.

От няколко дни опозицията пита за какво цялата отговорност по ограниченията против разпространяването на ковид се трансферира на регионалните шефове без съответното финансиране - по този начин се поясняват текстове в закона за бюджета на НЗОК за 2021 година Днес министърът изясни, че нищо по-различно не се вкарва от настоящия синхрон на институциите, а нужните средства са налични по бюджета на министерството на опазването на здравето и лечебните заведения, които имат контракти с НЗОК.

По отношение на предстоящите ваксини, Ангелов разяснява, че министерството е готово с общите инструкции за тяхната доставка, предпазване и прочие Министърът още веднъж акцентира, че слагането на ваксина ще бъде гратис и непринудено.

На мнения от опозицията, че в нашия метод към лекуването на коронавирусната зараза има нещо сбъркано, откакто имаме такава висока смъртност, здравният министър не се съгласи. " Случващото се в нашата страна по нищо не се разграничава от протичащото се в другите страни - както в учредителен проект, по този начин и във връзка с резултатите и ограниченията ", разяснява той. И уточни, че огромната му болежка е неспазването на ограниченията, в това число и измежду депутатите от опозицията, които отричали смисъла от носенето на маски.

" Здравната система работи по метод, по който е основана десетилетия обратно във времето. От нея би трябвало да бъде извлечено най-хубавото и аз мисля, че ние го реализираме ", сподели още Ангелов. На въпрос за какво не потърсим филантропична помощ от други страни за лекари и медицински сестри, той съобщи, че имаме задоволително медици, с цел да търсим от чужбина и добави: " А и не знам коя страна ще даде пулмолози и инфекционисти на България, в случай че всички страни са в едно и също състояние ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР