Имам една мечта“, Властта на народа, от народа и за

...
Имам една мечта“, Властта на народа, от народа и за
Коментари Харесай

200 забележителни речи и тяхната история в книга на Джейкъб Фийлд



„ Имам една фантазия “, „ Властта на народа, от народа и за народа “, „ Звездният им час “, „ Съборете тази стена “, „ Дай ми независимост или дано умра! “, „ Най-сетне свободни! “ – това са цитати от най-великите речи за всички времена. Всички те са обединени в алманах, който към този момент е на българския хартиен пазар.

Книгата „ Великите речи в резюме “ включва най-важните фрагменти от 200 речи, които са променяли света – от античността до наши дни. Всяка от тях е съпроводена от къси бележки, запознаващи с подтекста и моментните условия при произнасянето й. Включени са текстове от речи на Сократ, Юлий Цезар, Жана д’Арк, Елизабет І, Джордж Вашингтон, Ейбрахам Линкълн, Махатма Ганди, Адолф Хитлер, Уинстън Чърчил, Джон Ф. Кенеди, Мартин Лутър Кинг, Нелсън Мандела, Михаил Горбачов, Барак Обама и доста други.

Съставителят на сборника Джейкъб Ф. Фийлд е теоретичен помощник в Кеймбриджкия университет. Получава научна степен по история в Университета на Оксфорд. Преподавал е икономическа и военна история в новозеландския университет „ Меси “ и в Уайкато.

Преводач на книгата на български е професор Илия Илиев от Института за исторически проучвания при Българска академия на науките.

Чуйте диалога с проф. Илия Илиев в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР