Имали ли сте приятел/ка с екстри? Знаете за friends with

...
Имали ли сте приятел/ка с екстри? Знаете за friends with
Коментари Харесай

Приятелството с екстри - теория и практика

Имали ли сте приятел/ка с екстри? Знаете за friends with benefits – другари, с които вършиме секс понякога. Може би на някакъв стадий от живота си всеки е имал или си е мислел, че има.

Реших, че тази тематика е значима освен тъй като този феномен е все по-разпространен, само че и тъй като ми се коства, че доста хора дефинират връзка, която е комплицирана и разпокъсана във времето, като " другарство с екстри ".

Какво е другарство с екстри?

То е една добра опция на мастурбацията или секса за една нощ. Отдаваш се на половите си стремежи без затруднения, въпроси, драми и мисли за бъдещето. Правиш го с човек, който по този начин или другояче ти е непосредствен, знае какво харесваш и му имаш доверие. Преди и след секса си прекарвате добре дружно и може да разчитате един на различен в някаква степен. Приятелството с екстри се гради дълго като всяко друго другарство. В него, за разлика от връзката, сексът не е главен фактор. Плюсовете на секса с другар пред еднократните полови контакти са: по-малък риск от нежелани последици, по-лесна връзка, той/тя знае какво обичаш в леглото, забавлявате се дружно и по други способи.

Плюсовете на секса с другар пред мастурбацията са: имаш човек в леглото си, общественият контакт в и отвън спалнята, има кой да ти направи кафе на сутринта.

Приятелството с екстри се гради дълго като всяко друго другарство. В него, за разлика от връзката, сексът не е главен фактор и постоянно може да отпадне от уравнението, когато единият от вас спре да го желае.

Хората постоянно дефинират като другарство с екстри връзки, които по природа не са такива. Често слушам " Аз имах, само че се опарих! ", " Това изрично не е за мен! ", " Всяко мое другарство би трябвало да е с екстри. " и други такива изказвания. Някои по-токсични от останалите, други по-малко. И въпреки всичко, с цел да имате другарство с екстри, е належащо двустранно да се съгласите, че то е такова, с цел да няма разочарования по-късно.

Какво не е другарство с екстри?

Когато той/тя те търси единствено за секс – екстри има, само че несъмнено не е другарство. Ако има драма, това не е другарство с екстри. Ако си нямате доверие, че ще се информирате един различен при възможен риск за здравето, той/тя упорства да не се предпазвате или упорства да правиш нещо, което не желаеш. Може и да дефинираме това като другарство с екстри... само че не и като положително другарство сигурно. Това държание е токсично.

Когато има някакви драми, свързани със секса. Приятелствата минават през разнообразни тествания, само че, когато компликациите се въртят към половите ви контакти и/или другите ви полови сътрудници, това е симптом, че някой от вас чака освен това. Същото е годно и при случаите, в които някой от вас изисква да вършиме секс единствено един с различен или се наскърбява, когато другият към този момент не желае да го прави.

Когато това е най-страхотният секс в живота ви. Не изключвам опцията идеалният ти полов сътрудник да е единствено твой другар, само че тук стои въпросът за какво не сте освен това от другари или дали неумишлено не искаш да сте. Ако казусът е подобен, просто намерения по тези въпроси. Ако не ти се желае да си с никой различен с изключение на с него/нея и го/я ревнуваш – дублирам, в случай че има драма, това не е другарство с екстри.

Лично аз имам вяра, че, в случай че можете да дефинирате кой къде се намира прочувствено и поддържате другарството си без значение от всичко, сексът не би трябвало да е риск за връзките ви. Пристъпите ли обаче към тази крачка, би трябвало да имате най-малко една по-обща визия за това какво желаете един от различен и по какъв начин си представяте, че ще го получите. Така рискът да има разочарования, е доста по-малък и ще може да прибавите едно доста радостно занятие към общите ви занимания.

 

Д-р Мила Петкова e основателка, създател и редактор на уеб страницата за онлайн психология . Занимавала се e с европроекти в обществената сфера, разработвала e обучителни стратегии и тренинги. През 2010 година приключва магистратура по психоанализа в Испания и сега е докторант по психоанализа и философия на културата в Мадридския университет “Комплутенсе ”.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР