Имахме много приятен разговор с президента на САЩ Джо Байдън

...
Имахме много приятен разговор с президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Според Заев Америка гледа на РСМ като на страна от ЕС

Имахме доста прелестен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и обсъдихме тематики от интерес както на Америка, по този начин и на Европа. И макар че не сме член на Европейски Съюз, считам, че те гледат на нас по същия метод, което президентът Байдън сподели в диалозите. Това твърди министър председателят на РСМ Зоран Заев пред МИА след срещата с американския президент в коридорите на срещата на върха на НАТО.

В изявление за МИА, което ще бъде оповестено на следващия ден, министър председателят Заев разкри, че е имал къса, само че значима среща с новия президент на Съединени американски щати, от който е получил окуражаващи послания и заричане за посещаване в Западните Балкани.

„ Разговорите бяха първо за нашата енергийна връзка, която реализираме дружно посредством плана Александруполис, само че говорихме и за негово посещаване в Западните Балкани. Възползвах се от опцията да го поканя, несъмнено, той го одобри позитивно, като ми сподели, че познава Западните Балкани, работил е за Западните Балкани, имаме цялостната поддръжка на Съединените американски щати и сигурно ще възнамерява посещаване в неговия дневен ред “, сподели Заев.

„ Америка ни поддържа през всичките тези 30 години самостоятелност в региона на демокрацията, полезностите и напредъка и е значимо за мен и нашия народ тази поддръжка да продължи “, сподели министър председателят.
Заев и Байдън са разискали и връзките с Китай, а също и срещата с българския президент Румен Радев и вероятностите София до 22 юни да отдръпна ветото върху началото на договарянията с Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР