Имахме много добра дискусия с Кристиан Линднер. Това каза вицепремиерът

...
Имахме много добра дискусия с Кристиан Линднер. Това каза вицепремиерът
Коментари Харесай

Асен Василев черпи опит от Германия за битката с корупцията

Имахме доста добра полемика с Кристиан Линднер. Това сподели вицепремиерът и финансов министър Асен Василев след среща с немския му сътрудник Кристиан Линднер, която се организира в София. И разкри, че немски експерти са поканени за работа на основния Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

По думите на Василев тя е била фокусирана върху няколко тематики. „ Първата беше обвързвана с опцията на Германия да подкрепи нашите старания на „ Капитан Андреево” с личен състав от немските митници. Втората беше обвързвана с опцията България да се причисли към еврозоната през 2024 година и поддръжката на нашите сътрудници в тази посока”, сподели той.

„ Обсъдихме и съглашението за подкрепяне на развиването на двете администрации с фокус върху процедурите, свързани с публични поръчки. Говорихме и за опцията за Агенцията срещу пране на пари и Европейската прокуратура да имат засилени пълномощия и да са в страна, която има доста мощна политика в тази област, каквато е Германия ", означи Асен Василев.

От своя страна Линднер благодари за обмяната на опит и акцентира, че двете страни постоянно имат общи стратегически цели и вероятности, които дружно се пробват да реализират. „ Поздравяваме България за стабилността на държавните финанси. Можем единствено да се учим от българския опит”, сподели още немският финансов министър.

„ Изключително съм впечатлен от достиженията на българската страна във връзка с модернизацията на държавната администрация и включването й в европейските процеси, свързани с идното включване в еврозоната. Оценяваме и битката на българските управляващи с корупцията и те постоянно може да разчитат на нашата поддръжка в тази насока”, уточни Кристиан Линднер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР