Има застрашени болници от фалит. Това заяви министърът на здравеопазването

...
Има застрашени болници от фалит. Това заяви министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Проф. Николай Петров: Има застрашени болници от фалит


Има застрашени лечебни заведения от банкрут. Това съобщи министърът на опазването на здравето Николай Петров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Има застрашени лечебни заведения от банкрут. Представихме го в отчет пред Комисията по опазване на здравето, разясни Петров. Болниците били групирани в няколко групи. Такива, които са непосредствено застрашени, които са в спешна обстановка, такива, които се чака да влязат в такава обстановка, има и такива, които са добре.

Относно това какви ограничения е планувало министерството, Петров изясни, че е необходим самостоятелен метод, екип, финансисти и адвокати, отиват на място и поемат ръководството.

Ресорният министър изясни, че развой на смяна на управления на лечебни заведения тече и сега. „ Там, където се намират нарушавания и аргументи за високите задължения на лечебни заведения, ще бъдат подхванати и директни ограничения. Например, шефът на болничното заведение в Ловеч е заменен по доста аргументи. Една от аргументите беше, че лекарите там не са получавали заплати от февруари тази година, а март или април усилва сензитивно заплатите. Той няма пари за сегашни заплати, а подвига заплатите с повече от 40-50% “, обясни още Николай Петров.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР