Има юридически възможности за предоговаряне с Брюксел на Плана за

...
Има юридически възможности за предоговаряне с Брюксел на Плана за
Коментари Харесай

Адв. Ивайло Дерменджиев: Има юридически възможности за предоговаряне на Плана за възстановяване с ЕК

Има юридически благоприятни условия за предоговаряне с Брюксел на Плана за възобновяване и резистентност. Регламентът, който урежда механизма за възобновяване и развиване, допуска опция в член 21 да се внесат, при обосновани условия, които са зародили откакто е признат уговорката, да бъдат преговаряни някои от клаузите, които България е поела, а те са доста.

Това съобщи ръководителят на висшия адвокатски съвет - Ивайло Дерменджиев по Българска национална телевизия. Той добави, че са нужни постоянни, безспорни и обосновани доказателства, които България да даде, с цел да може да убеди Брюксел, че си заслужава Планът за възобновяване и резистентност да се ревизира.

„ В двумесечен период се преглежда настояването. В този период комисията може да се съгласи с събитията и да пристъпи към изменение на самия План за възобновяване и резистентност или да не се съгласи, само че това ще ни даде едномесечен период, с цел да се изправим ", обясни Дерменджиев.

Според него сходно предоговаряне може да докара до забавяния в разплащанията на сумите влезнали в Плана за възобновяване и резистентност.

„ Парламентът е значима фигура в структурата, тъй като това, което желаят от нас, смяна на избрани закони, го прави Народно събрание. Даже сега в Правна комисия се разискват на второ четене най-малко 8 закона, които са в Плана за възобновяване и резистентност - 6 са по изменение по на Наказателно-процесуален кодекс в Наказателен кодекс и 2 са в гражданското законодателство. Вероятно ще бъдат признати ", разяснява още ръководителят на висшия адвокатски съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР