Има все повече случаи на болестта Borrelia miyamotoi.Нов вид инфекция,

...
Има все повече случаи на болестта Borrelia miyamotoi.Нов вид инфекция,
Коментари Харесай

Нова и по-опасна болест ни носят кърлежите

Има от ден на ден случаи на заболяването Borrelia miyamotoi.

Нов тип зараза, разпространяваща се след захапване от кърлеж, е засегнала десетки хора от североизточната част и някои западни елементи на Щатите.

За заплахата излиза наяве от отчет в сп. Annals, който показва, че Лаймската болест надалеч не е най-опасната болест, която дребните вредители предизвикват на индивида.

Вече се записват от ден на ден нови случаи на заболяването Borrelia miyamotoi, причинявана от бактериите със спираловидна форма Borrelia. Те са разпознати в два типа кърлежи, които се срещат съвсем във всички зелени площи – Ixodes scapularis и Ixodes pacificus.

Инфекцията, която те популяризират, за първи път е документирана едвам през 2011 година в отчет на Russia External Web Site Icon.

При нея се следят нормалните признаци на треската с висока температура, главоболие, мускулни болки, обрив и частична парализа.

Бактериите са следени в проби от гръбначномозъчната течност на пациента, която се възстановявала единствено след дълготрайно лекуване с антибиотици.

Обикновено организмът успявал да се пребори с Borrelia miyamotoi след двуседмична терапия с доксициклин, само че лекарите са обезпокоени, че даже и след забележимото излекуване, инфекцията може да остави дълготрайни странични резултати върху здравето, както и да се появи наново.

Именно заради това експертите считат, че тя е по-опасна за здравето от Лаймската болест.

В момента диагностицирането може да се извърши единствено посредством търсенето на полимеразна верижна реакция в ДНК-то на болния, известно още като PCR тест. Кръвните проби, основани на откриването на антитела, се нуждаят от в допълнение одобряване.

Това лято хората по света са в пъти по-застрашени от възпаление след захапване от кърлежи, сигнализират учените.

Причина за това е бързата смяна в климата и влажната пролет, придружена от редица тежки наводнения както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР