Има все повече научни доказателства за ползите от ходенето за

...
Има все повече научни доказателства за ползите от ходенето за
Коментари Харесай

Защо за старите хора е полезно да ходят много

Има от ден на ден научни доказателства за изгодите от ходенето за здравето на хората. Това се споделя в неотдавнашно проучване на епидемиолог по физическа интензивност от Масачузетския университет в Амхерст, Съединени американски щати.

Според резултатите от последното изследване, извършено от Аманда Палух от Училището по публично опазване на здравето и медицински науки, при възрастните хора, които изминават от шест до девет хиляди крачки дневно, вероятността от развиване на сърдечни болести (инсулт, инфаркт) понижава с 40-50% спрямо хората, които изминават две хиляди крачки.

Установено е също по този начин, че при възрастни хора над 60-годишна възраст, с увеличение на броя на изминатите за ден крачки се понижава рискът от развиване на сърдечно-съдовите болести в продължение на шест години следене приблизително.

Както отбелязва Палух, в случай че възрастният човек извинава нормално две до три хиляди крачки дневно, то неголямо нарастване на това количество може да изиграе огромна роля за поддържане здравето на сърцето.

В осемте научни изследвания, които са изследвани...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР