Има вероятност още днес в някои от пунктовете за масова

...
Има вероятност още днес в някои от пунктовете за масова
Коментари Харесай

Още днес може да отворят отново „зелените коридори“


Има възможност още през днешния ден в някои от пунктовете за всеобща имунизация още веднъж да проработят „ зелените коридори “. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, който бе в „ Пирогов “ тази заран, с цел да прегледа дружно с премиера и проф. Асен Балтов детското поделение на болничното заведение. По обяд ще преценим – допустимо ли е да ги възстановим, тъй като в другите области по друг метод протичат етапите от националния имунизационен проект, сподели здравният министър.

Рано тази заран в България дойдоха близо 53 000 дози от имунизацията на „ АстраЗенека “. Пратката е доста по-малка от контрактуваната – трябваше да получил 142 000 дози в края на февруари.

Утре се чака да дойдат и над 21 хиляди дози от имунизацията на Pfizer/ BioNTech.

Настоящата пратка на „ АстраЗенека “ ще бъде разпределена неотложно към 28-те РЗИ-та, а от там – 50% за общопрактикуващите лекари, а останалите 50% – във имунизационните пунктове, сподели ръководителят на имунизационния щаб проф. Красимир Гигов. Реализиране на имунизациите стартира незабавно върху искащите от Първа до Четвърта фаза от имунизационния проект, добави той.

Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов разяснява, че втората доза от първите две позволени ваксини РНК се пази. По отношение на Оксфордската ваксина обаче, рекомендациите за слагане на втора доза са до десетата седмица след първата и това разрешава втората доза да не се пази.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР